Dive Deep Retreat

Meditatie - Klank - Yoga

4-8 juli - Koningsteen

Het leven brengt ons omstandigheden waarbij het niet evident is om diepgang te ervaren. De vele prikkels volgen elkaar zo snel op dat we van de ene ervaring in de andere terechtkomen, van de ene gedachte in de andere, van de ene emotie in de andere. Welke schatten liggen er voor ons verborgen als we eenmaal durven duiken in de diepgang van onszelf?

Het rijk der hemelen is hier. Altijd. We dienen het enkel toe te laten. En vaak is er weerstand om dat 'hier' helemaal toe te laten, want dan voelen we alles zo ontzettend helder. En dat 'alles' is vaak beangstigend: angsten, pijn, verdriet en kwaadheid, verlangens, twijfels, maar ook schoonheid, blijdschap, ontroering, liefde kunnen dan zo overweldigend zijn, dat we denken niet gewapend te zijn om zo'n grootsheid aan gevoelens te kunnen toelaten. Dus duwen we ze weg, zoeken we afleiding of vechten we ertegen.

Tijdens Dive Deep Retreat duiken we er helemaal in! Maar daar creëren we dan ook een veilige omgeving, de juiste context en het juiste begrip om al het afgedekte, ongevoelde, onuitgesprokene, onbekende en onbeminde helemaal toe te laten. We rijken jou op maat afgestemde en zorgvuldig uitgekiemde technieken en methoden aan die jou moeiteloos in een staat van diepgang brengen. Het voelen en het ervaren wordt dan opnieuw een natuurlijke staat. We helpen je om in 'bewust-zijn' te komen en van daaruit te voelen. En vervolgens kom je als 'van-zelf' in beweging en geef je expressie aan dat zelf vanuit een diepe kracht in jou.

Tijdens Dive Deep Retreat gebruiken we drie kapstokken: meditatie/visualisatie, klankexpressie en yoga. De wetenschap liegt er niet om: meditatie, klank maken, zingen, muziek en yoga hebben een verregaande positieve invloed op de mens. Tijdens onze eigen workshops en meerdaagses mochten we reeds de heilzame en transformatieve werking hiervan ervaren. 

Place to dive

We nemen onze intrek in Koningsteen te Kappelle-op-den-Bos, een waar paradijs voor persoonlijke ontwikkeling, natuurbeleving en ceremonies. Het domein heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13de eeuw en als centrum is Koningsteen reeds twintig jaar actief in het kader van persoonlijke ontwikkeling.

In lijn met zijn visie en uitstraling verwent Koningsteen alle gasten met biologisch en vegetarisch eten met liefde bereid. We achten veel belang aan bewust genieten en daar zijn kwalitatieve maaltijden een belangrijk onderdeel van.

De kamers zijn sfeervol en hebben elk een uniek karakter. De omgeving is stil en sereen, ideaal voor enkele dagen van inkeer. Transformatie kan gepaard gaan met intensieve processen en daarbij is een goede nachtrust primordiaal. 

De sessies zullen doorgaan in de Tuinzaal. Het is een geborgen plek achteraan in de tuin die ons de rust zal bieden om ongeremd tot expressie te komen. We zullen ons echter niet tot de zaal beperken: verspreid over het gebied liggen magische plekjes zoals een stenencirkel, een vuurplek en een heuvelgrot, waar we beslist gebruik van zullen maken.

Eva van Leuven's Voiceful Yoga brengt je in directe verbinding met je lichaam en de diepere lagen van je bewustzijn. Voiceful Yoga is een combinatie van Hatha Yoga en stemgebruik. Door de stem te laten klinken in yogahoudingen, wordt de ademhaling bewuster en dieper. 

De vibraties trillen tot in je cellen en helpen om spanning los te laten. Door klank te maken, hoor je de anderen en word je gehoord. Dit zorgt voor verbinding vanuit je eigen ruimte en harmoniseert de groep als geheel. Je krijgt voeling met alle belangrijke energiecentra in je lichaam en leert deze in balans brengen. Het ego verzacht en maakt de weg vrij om expressie te geven aan de diepste stem in jezelf. Eva volgde opleidingen Yoga in India.

Jacob Vermeulen aka Yavin weet als geen ander de stem en muziek te gebruiken als motor voor jouw transformatieproces. Hij gebruikt zijn intuïtie om voor ieder individu net datgene te vinden om tot diepe healing en groei te komen. Terwijl bewaakt hij het evenwicht in de groep zodat deze het transformatieproces van eenieder verder ondersteunt.

Authentieke expressie brengt steeds een veld van diepe verbinding, respect en liefde.
Yavin is reeds vanop jonge leeftijd muzikaal actief. Hij volgende opleidingen meditatie, bewustzijns-werk en ademhaling in Australië bij een verlicht meester (Isira).

Deep Deeper Deepest

 • group
  Keuze voor een kleine en intieme groep maakt maatwerk mogelijk. Elkeen krijgt voldoende ruimte voor eigen proces. 
 • user-plus
  Twee docenten met een complementaire persoonlijkheid en inbreng zorgen voor een mooie balans tussen yin en yang. 
 • home
  Koningsteen is het ideale kader voor een retreat: stilte, heerlijke eten, een mooie zaal, natuur...
 • check
  Voorkennis van yoga of zingen is overbodig, al komen beoefende yogi's en zangers eveneens aan hun trekken.

In de prijs inbegrepen

 • thumbs-up
  Sessies in voormiddag, namiddag en avond met 2 ervaren begeleiders
 • bed
  4 overnachtingen incl ontbijtbuffet in tweepersoonskamer (supplement voor een single kamer: 20,00 euro per nacht)
 • cutlery
  Lunch (4x): heerlijke, warme, biologisch-vegetarische buffetformule met een dessertje 
 • cutlery
  Dinner (3x): broodmaaltijd met verse soep, broodbeleg, een salade en een kleine snack zoals een stukje quiche
 • smile-o
  Glutenvrij eten of andere dieetvereisten? Laat het ons gerust weten.
 • coffee
  Pauzemomenten met koffie, thee en een koekje
 • heart
  Vrij genieten van de parktuin en bij mooi weer buiten eten 

Praktisch

Adres
Oxdonkstraat 168
1880 Kapelle-op-den-Bos
www.koningsteen.be

Aankomst
Woensdag 4 juli vanaf 17u

(avondmaal zelf te voorzien) 
Start eerste workshop 19u30

Vertrek
Zondag 8 juli om 17u

Einde laatste workshop 16u

Prijs & Inschrijven
585 euro

Kleine groep = beperkte plaatsen

Schrijf vandaag nog in met voorschot van 150 euro
Saldo te betalen vóór 1 juli

DE RETREAT IS VOLZET. INSCHRIJVEN IS NIET LANGER MOGELIJK.
Stuur een mailtje naar welcome@movingvibrations.com als je
op de hoogte wil blijven over toekomstige retreats en programma's.